”Jag är som en halv vinnare”

Ondrej Spiegl vann på söndagen herrarnas SM i konståkning med totalpoängen 174,28 och nytt personbästa.

– Det känns bra. Men jag är lite som en halv vinnare, hade Alexander Majorov varit med hade jag blivit tvåa, sa Spiegl efter åket.

Ondrej Spiegl började starkt med en trippel flip och en trippel lutz/dubbel toeloop i kombination. Men trots att han sedan gjorde ett par misstag i mitten av programmet vann han över tvåan Markus Björk, Malmö kk, med drygt 20 poäng. Men det har inte varit en enkel resa för Spiegl som haft problem med sitt ena knä och opererades för det.

– För ett år sedan sa läkarna att jag borde sluta med konståkning för att mitt knä inte skulle klara av att hoppa mer. Men min flickvän sa att det visst skulle gå så jag trodde på henne och försökte och nu är jag jätteglad att jag kommit så här långt, sade en märkbart rörd Ondrej Spiegl efteråt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *