”Jag var så himla trött”

Det var kokhett när Majorov gick ut på isen. Och han kände stödet.
– Det var jättehärligt att gå ut på isen och känna att publiken var med mig.

Han började bra, och såg ut att verkligen njuta, både av sitt program och av publikstödet.

– Ja, första halvan kändes jättebra, men sen missade jag andra Lutzen som skulle varit en kombination. Hade jag satt den hade jag fått runt tio poäng för den, nu blev den värd ungefär fyra istället, säger Alexander Majorov.

Han tog sig upp snabbt, men han var för trött för att orka trippel flip, som var hans nästa hopp. Istället satsade han på att göra dubbel och komma igen. Det lyckades, och han klarade de resterande hoppen och piruetterna som planerat. Men det blev till slut bara en kombination.

– Jag kunde gjort den på sista hoppet, men jag var för trött för att tänka då och publiken var igång och det var bara härligt att åka, sade Majorov som efter att han lämnat journalisterna helst av allt bara ville sätta sig ner och vila benen och dricka lite vatten.

– Jag hade en trötthetskänsla i programmet som inte ville släppa riktigt.

Majorov har ändrat sitt sätt att träna totalt under säsongen, bara för att foten skulle hålla. Han tränar kvalitet istället kvantitet. När han i vanliga fall hoppar minst tre innan programmet på träning i gör han tre totalt på hela träningen nu, en före programmet, en i och en efter. Men vad som hjälpt honom att göra ett såpass framgångsrikt EM vet han inte.

– Förra året var jag jätteväl förberedd och då gick det inte bra och nu var jag inte förberedd men fick över 200 poäng, det är ju inte så dåligt det, säger Alexander Majorov och ler.

Först väntar en veckas vila, men sedan är det dags för förberedelse inför VM. Men vad som händer där vågar inte Alexander sia om.

– Jag ska fortsätta med min behandling, om den ger samma resultat som den gjort hittills så kanske jag blir redo för kvadrupel till dess. Jag hoppas, men vi får se.

Javier Fernandez vann överlägset trots ett fall på kvadrupel salchow. Det var många poäng ner till tvåan, men var ödmjuk inför sin seger.

– Det var en tuff dag för många idag men alla kämpade 100 procent. Jag ska fortsätta att jobba hårt för att bli ännu bättre framöver, sade Gernandez när det stod klart att han skulle få stå överst på prispallen.

Han vann med 262, 49 poäng, sedan var det långt ner till tvåan Maxim Kovtun på 235,68 och trean Sergei Voronov 233,05.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *