Lipnitskaja slutar

Har ni läst? Julia Lipnitskaja lägger av. Enligt den ryska nyhetsbyrån TASS, har mamma Lipnitskaja berättat att Julia har genomgått en behandling mot anorexia.

Ryska före detta världsettan i tennis, Dinah Safina, gick till hård attack mot det ryska Konståkningsförbundet och menar att det är all press från förbundet som har dödat hennes karriär.

”Det smärtar att läsa att en idrottare måste avsluta karriären, bara 19 år gammal. I det här fallet har folk helt enkelt dödat hennes karriär för att de anser att hon inte levt upp till deras förväntningar. Vad är det här för människor – tränare, ledare, ”experter” och kommentatorer – som dödar en idrottares karriär? Kära Julia, jag ber för din styrka och ditt välbefinnande och hoppas att du tar dig igenom det här”, skrev hon på Twitter.

Julia Lipnitskaja kom som 15-åring från ingenstans och vann Europamästerskapen som den yngsta och bästa kvinnliga konståkaren någonsin. Året efter hade hon en given plats i ryska laget till OS i Sochi och var där med och vann guld med sitt bejublade program till filmmusiken från Schindler´s list. Därefter har karriären varit skakig och Julia har inte lyckats prestera.

Många hoppas nu på ett snabbt tillfrisknande och ett långt välmående liv för Julia. Förhoppningsvis inom konståkningen, i någon form. Tatiana Tarasova, ryska landslagets förbundskapten säger:

– Julia är en stjärna. Vissa stjärnor lyser länge, andra lyser för starkt och brinner upp. Hon lyste väldigt starkt. Jag önskar henne ett underbart framtida liv, vilket hon förtjänar, för hon är en väldigt, väldigt smart och snäll tjej.

Även Adelina Sotnikova kommer att missa OS. Hon har inte heller tävlat på några större internationella tävlingar sedan OS i Sochi, på grund av bland annat skador, reklam-, PR- och tv-jobb. I går meddelade hennes relativt nya tränare Evgeni Plushenko att hon drar sig ur racet om en plats i truppen, på grund av en skada. Var hon är skadad är dock oklart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *