Majorov och Helgesson till Boston

I slutet av mars avgörs VM i Boston. Sverige representeras av Joshi Helgesson och Alexander Majorov, vilket presenterades av Svenska konståkningsförbundet efter Nordiska mästerskapen.

Alexander Majorov har fått jobba hårt den senaste säsongen för att hitta tillbaka efter att ha genomgått en operation, där han donerade benmärg till sin pappa som diagnosticerats med cancer. Detta efter att han jobbat för att komma tillbaka från en skada i foten. Nu verkar bitarna dock ha fallit på plats för Alexanders form.

– Jag är mycket glad över att få platsen till VM! Har slitit hårt med att få till formen, och komma tillbaka. Den sitter nu. Tävlingarna i år har gått bra, och jag jobbar mycket med att lära mig att tävla stabilt. Vilket märks. Det är fortfarande lång tid kvar till VM, det som återstår är att fila på toppformen! säger Alexander Majorov i ett pressmeddelande.

Även Joshi är i god form. Strax före EM skrev hon på sin blogg att hon skadat benet genom att skära sig på sin egen skena. Det var inget som märktes utåt på EM, även om hon beskrivit att hon kände av det även då. Nu ska det dock ha läkt och inte vara något problem för henne längre.

– Jag är i väldigt bra form, träningarna går riktigt bra och tävlingarna blir bättre och bättre. Tar med mig två fina program från helgens tävlingar i The Nordics. Nu har jag lite tid att jobba på och finslipa både form och program. Ser mycket fram emot VM i Boston, det ska bli superkul! säger Joshi Helgesson i samma pressmeddelande.

VM avgörs i Boston, 28 mars–3 april.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *